Beweging

 

YOUR BODY IS DESIGNED TO MOVE

Leven is bewegen…..zodra wij stoppen met bewegen, stoppen wij met leven. Maar niet elke vorm van beweging past bij een ieder, vandaar dat wij mensen stimuleren hun passie te vinden in een beweging, een activiteit waarbij de spieren en gewrichten aan het werk worden gezet en je daar heel veel plezier aan hebt. Sporten, tuinieren, wandelen etc. Blijf zoeken naar jouw passie om te bewegen....en leef!

 

CORE Bodyworks heeft het volgende te bieden:

marlon staandTai Chi en Qigong

De eeuwenoude chinese bewegingsleer om gezond en vitaal te blijven of worden. Zachte en vloeiende beweging die meer balans geven, niet alleen bij het lopen en bewegen, maar ook tussen lichaam en geest. Deze trainingen geven wij voornamelijk middels prive trainingen in Almere Poort (kleine groepen van maximaal 3 personen) en in de toekomst zullen enkele workshops gehouden worden voor grote groepen in Almere en Amsterdam. Thans bieden wij de volgende trainingen:

 


Energizing Tai Chi Qigong, 18 Form

Dit betreft een full body workout voor beginners, waarbij het doen en voelen centraal staat met zo weinig mogelijk theorie. Deze form bestaat uit 18 bewegingen die allemaal hun bron vinden in het oude qigong en tai chi. Het geeft je energie en je voelt je lekker bij regelmatige beoefening. Het vormt ook de basis voor het volgende van de overige programmas (muv Qigong voor de luchtwegen).

 

Shi Jing Jing Qigong

De 10-bewegingen theorie, is een oefening die uit 10 bewegingen bestaat. Bij deze form wordt verder ingegaan op de principes van Qigong en draagt bij aan een goede gezondheid.

 

Dieren Form Qigong

In totaal 8 bewegingen als bij de dieren, waarbij meer nadruk wordt gelegd op het visualiseren. Lichaam en geest komen steeds dichterbij, balans, gezondheid en toepassing in het martiale komen steeds dichterbij.

 

Tai Chi 24 Form

Misschien wel de populairste Tai Chi form in het westen. Een verkorte versie van Tai Chi waarbij 24 bewegingen vloeiend achterelkaar worden uitgevoerd. Door de lopende bewegingen bevordert deze oefening een goede coordinatie van het lichaam.

 

Qigong gericht op de luchtwegen en longen

Deze oefening bestaat uit 8 bewegingen en wordt ook wel de ‘White Crane Qigong” genoemd. Deze bewegingen zijn gericht op het trainen van de energiebanen en spieren gerelateerd aan de longen.

 

Personal Training

Wij werken samen met een selecte groep van sportscholen en personal trainers waarbij niet alleen de kwaliteit van training, maar ook de persoon hierachter voldoen aan de hoge eisen die wij stellen als CBW. Bel of email voor meer informatie.